Tamaryokucha 90 Kč Japonský zelený čaj výborné kvality, který při zpracování neprochází konečnou fází svinování listu. Tmavě zelený, vysoce kvalitní, drobný list s typickým podílem lámaného listu, jasně zelený nálev výtečné, květově nasládlé, naprosto charakteristické chuti (lehce připomínající para ořechy). Sencha 90 Kč Naprosto exkluzivní třída tohoto tradičního japonského zeleného čaje. Prvotřídní, tmavě zelený, lesklý drobný list. Světle zelený nálev velmi lahodné, lehce květově nasládlé, mírně svíravé, výrazně trávové, svěží, harmonické chuti s charakteristickým aroma moře a lesa. Genmaicha 75 Kč Standardní zelený čaj míchaný s praženou rýží. Při pražení získávají zrnka rýže krásnou, medově hnědou barvu, některá z nich však žárem praskají a získávají barvu a tvar pražené kukuřice. Nálev je velmi zajímavé chuti snoubící v sobě travnatost a příjemnou nasládlost čaje s chlebovostí pražené rýže.
Čajová oblast Japonsko
Čaj je znám v Japonsku od devátého století, kdy byl přivezen z Číny budhistickými mnichy. Nejlepší druhy japonských čajů se stále pěstují v okolí města Uji, kde se koncem 12. století začal čaj poprvé v Japonsku systematicky pěstovat. Vyrábí se zde prakticky pouze zelený čaj, který činí 98 % sklizně.
Základní typy japonských čajů lze rozdělit podle stoupající kvality na tři skupiny: Bancha, Sencha a Gyokuro. Toto třídění je však poměrně volné a třídy se značně překrývají.
U japonských čajů platí jednoduché pravidlo, že čím je list tmavěji zelený, tím je čaj kvalitnější. O kvalitě daného čaje však také mnoho napovídá intenzita a svěžest vůně sypaného listu, v neposlední řadě pak barva nálevu.